Дезинфекция на въздуха

Канални филтри

Хранителна хигиена
AirKlean S е проектиран да дезинфекцира въздуха в малки затворени помещения - хладилни складове, производствени помещения, обществени площи, всъщност навсякъде, където се изисква контрол на инфекцията и миризмата. Устройството е монтирано на тавана и има вътрешен вентилатор, който извежда въздух през уреда. Тук въздухът преминава над UV-C излъчватели с висок интензитет, които действат върху микроби, пренасяни във въздуха, като бактерии, спори, вируси, плесени, дрожди и гъбички.
Ползи
  • Намалява развалянето на пресни продукти и удължава срока на годност
  • Дезинфекцира денонощно
  • На практика не се нуждае от поддръжка
  • Освобождава се от нуждата от химически почистващи препарати, които могат да бъдат скъпи и вредни за здравето и околната среда
  • Има отлично съотношение цена/полза
  • Лесен за преоборудване
Инсталация

Растерен таван

Спецификация:

AirKlean S Размери (HxWxL) 190x224x725 mm

Тегло 7 килограма

Електро 230V / 50Hz

Консумирана мощност 240W UV-c излъчвател 2x 95W с опционално тефлоново покритие

Живот на UV-c излъчвател 9 000 часа

Материал 304 неръждаема стомана

Поток на въздуха 120 м3 / час

Данни за ефективността - 91.5% премахва в ранна фаза

UV-c светлината при 254 nm е известна като „гермицидна“ UV-C поради своя смъртоносен ефект върху микроорганизмите. Независими тестове са проведени от Plasma Clean в университета в Лийдс във Великобритания. Използвайки биологичен индикатор, създаден специално за фармацевтичната, хранителната и медицинската промишленост, е показано намаление с 91,5% с използване на спори Geobacillus stearothermophilus при излагане на UV-c.

Сигурност и безопасност

Уредът не произвежда озон и има предпазители за светлина, за да предотврати изтичането на UV-c светлина. В резултат на това AirKlean S може да се използва на места, където присъстват хора. Като допълнителна функция за безопасност, UV-c излъчвателите имат специална тефлонова обвивка за защита от счупване.