Филтър TehniKlean против коронавируси

Нашите UVGI единици TechniKlean са идеалното решение за въвеждане на UVGI технология в нови и съществуващи въздуховоди, в широк спектър от сектори. Проектирани за непрекъсната работа с минимална поддръжка, TechniKlean UVGI са високоефективни UVGI устройства. Техният висок изход, неозониращи UV лампи произвежда високо интензивна UV-C светлина при 254nm и може да се похвали с експлоатационен живот до 10 000hrs. 

TechniKlean UVGI се предлага в три варианта; 2 лампи, 6 лампи и 8 лампи. Стартирайки със 100 x 555 x 120 (HWD mm) *, това предлага опцията за свързване на няколко блока за увеличен обем или ефективност. Завършен в неръждаема стомана клас 304 и тежи само 3 кг, компактният модул може да бъде монтиран в канални канали чрез панел за достъп или съответно в специално изградено устройство или AHU. Придвижвайки се до устойчиви на коризона, Zintech завършени единици вариантите с шест и осем лампи UV-C измерват при 525 X 1055 X 80. За инсталации с голям обем тези 12 и 14 кг агрегати могат да се съединят заедно за още по-голяма ефективност. Съчетават най-новите лампи с дълъг живот с перфектно съчетани захранвания, TechniKlean UVGI осигурява отлична производителност и удължен живот.

Спецификация

TehniKlean - UVGI 2 лампи / 6 лампи / 8 лампи

Размери(ВxШxД): 

100x555x120 мм / 525x1055x80 мм / 525x1055x80 мм

Тегло: 3 кг/ 12 кг/14 кг
Ел. захранване: 230V/50Hz

Консумация: 200W / 525W / 700W

Материал: 304 неръждаема стомана

Дебит: до 0,24 м3/секунда / 2,1 м3/секунда / 2.8
Влажност: до 75%

Съпротивление: <50Pa

Мин/Макс работна температура: 4/60 оС

Въведение в UVGI

Ултравиолетово гермицидно облъчванеУлтравиолетова светлина в обхвата на c-диапазона (225–302 nm) е смъртоносна за микроорганизмите и се нарича ултравиолетово бактерицидно облъчване (UVGI). UVGI работи чрез кръстосано свързване на нуклеинови киселини (ДНК и РНК), за да предотврати размножаването и разпространението на микроорганизми като вируси, бактерии, спори, плесени, дрожди и гъби. Важно е да използвате правилната дозировка на UV-C, за да постигнете висока степен на убиване. UV-C с ниска интензивност може да се използва за повърхностна обработка, тъй като има дълго време на излагане на UV-C, докато UV-C с висока интензивност е необходимо за обработка на въздуха, тъй като времето на излагане е кратко. Системите за плазмени чисти UVGI са оразмерени, за да постигнат до 99% скорост на убиване на микроби за обикновени микроби въз основа на таблици за дозировка на UV-C в научната литература, както и независими тестове, проведени от Plasma Clean.

Монтаж

За най-добри резултати, TechniKlean UVGI 2L системи трябва да бъдат инсталирани с UV-C лампи паралелно с въздушния поток, известен като конфигурация на "аксиален поток", а UVGI 6 и 8L системите трябва да се инсталират с известните UV-C лампи, перпендикулярни на въздушния поток като конфигурация „crossflow“. Това може да се постигне чрез инсталиране на бегачи в устройството за обработка на въздух (не се доставя). Важно е да се гарантира, че интензитетът на UV-C светлината в цялата зона на убиване се поддържа и системите трябва да бъдат проектирани така, че максималното разстояние от лампата до ръба на ефективната зона на убиване да е не повече от 300 mm от лампата. Това ще създаде ефективна зона на убиване от 600 мм за модулите TechniKlean UVGI 6L и 8L. За целите на защитата от пренапрежение се препоръчва да инсталирате прекъсвач MCB от клас D в електрическото захранване.

Комплект Съдържание

Поставка за лампи TechniKlean UVGI с вградена баластна кутия

Можен захранващ кабел - 2mAccessories

Контролен панел със заключване на въздушния поток и реле за повреда с BMS връзка. Предлагат се и други контролни табла. 

UV светлинни предпазители

Защита За UV-C безопасност, вътрешен предпазен превключвател е разположен в рамката на лампата 6L и 8L, която изисква задействащ се задвижващ механизъм на вратата.

Plasma Clean препоръки

Обслужването обикновено се ограничава до редовното почистване на UV-C лампите като част от програма за поддръжка, управлявана от Plasma Clean или одобрен от Plasma Clean изпълнител. 

За максимална ефективност установете редовен цикъл на почистване, базиран на рутинни проверки на UV лампите през първите няколко месеца на употреба.

UV лампите имат нормален експлоатационен живот от 10 000 часа, след което те трябва да бъдат сменени.

Уредът не произвежда озон и има предпазители за светлина, за да предотврати изтичането на UV-c светлина. В резултат на това AirKlean S може да се използва на места, където присъстват хора. Като допълнителна функция за безопасност UV-c излъчвателите имат специална тефлонова обвивка за защита от счупване.